Impala

Impala (aepyceros melampus) Er en Av en rekke antiloper som lever På Den Afrikanske savannen og finnes i Kenya, Zimbabwe, Uganda, Zambia, Botswana, Sørlige Angola til nordlige Sør-Afrika. Impalas er en av de mer dominerende arter av antilope på mange afrikanske savanner.

de har evnen til å tilpasse seg ulike miljøer av savannene, beite i enkelte områder og bli nettlesere i andre. Mannlige Impalas er kjent som ‘værer’ og kvinner som ‘søyer’. Det er 6 Underarter Av Impala.

Impala Beskrivelse

Impalaer er smidige, jevne hovdyr. Både Mannlige Og kvinnelige Impalaer er like i farge med en rødlig / brun pels, hvite magen, hake og hale og svart-tipped ører. De har en karakteristisk ‘ M ‘ merking på deres steiler. Som mange andre antiloper, mannlige Impalas har lange, spisse, spiral horn som kan måle 90 centimeter i lengde. Kvinnelige Impalas har ingen horn.

Hannimpaler måler 1,1 – 1,5 meter (3,5 – 5 fot) i lengde, hunnene er litt kortere. Hanner veie 60 – 65 kilo (132 – 143 pounds) og stå rundt 91 centimeter på skulderen. Hunnene veier litt mindre på 40-45 kilo (88-99 pounds) og står 86 centimeter på skulderen. Impalas har mørke og lyse ringer rundt øynene. De har en svart farget, vertikal stripe hver side av halen. Impalas har slanke, grasiøse lemmer med duftkjertler på ryggen av anklene.

Impala Habitat

Impala foretrukne habitater er savanner, åpen skog og gressletter ofte nær en vannkilde.

Impala Diet

Impalas er både beitemakere og nettlesere og lever av gress, frukt, blader fra busker og trær, skudd og seedpods. Impalas er aktive både dag og natt og er avhengig av vann.

Impala Atferd

Når forholdene er harde i den tørre årstiden, Kommer Impalaer sammen i blandede besetninger som kan telle i så mange som 100-200 individer for å søke etter mat. I løpet av den mer rikelig våte sesongen vil menn og kvinner skille seg inn i forskjellige besetninger. Menn vil da konkurrere om dominans over territorier. Vellykkede menn markerer sine nye territorier med urin og avføring. Når de har etablert territoriet, mannlige Impalas vil da lokke hunnene inn der med tunge blinkende skjermer. Disse signalene har en effekt av å gjøre hunnene gruppere sammen når de passerer gjennom å vise menn. Utenlandske menn flykter eller blinker sine egne tunger i trøbbel.

Impalas Er veldig raske og smidige skapninger som kan hoppe høyt i luften og utføre skjermer kalt ‘pronking’ og rydde høyder større enn 3 meter (10 fot) høye. Når skremt, vil en hel flokk begynne å pronk for å forvirre sine rovdyr. Ved anledninger når pronking ikke er effektiv, Vil Impalas flykte inn i tett vegetasjon for å unngå å bli angrepet. Impalas er iakttatt av løver, geparder, leoparder, hyener og villhunder. De kan til og med bli angrepet av nilkrokodiller når de er i nærheten av vann.

Impala Reproduksjon

Impala hekkesesong (også kjent som spordag) oppstår på slutten av den våte sesongen rundt Mai. Hekkesesongen varer rundt 3 uker. Mannlige Impalas gjøre en ‘raspy’ samtale i hekkesesongen. Etter en drektighetstid på 7 måneder en enkelt fawn er født. Hunnen føder på et isolert sted vekk fra flokken. Kvinnen er i stand til å forsinke fødselen med en ekstra måned hvis forholdene er harde. Fawn vil forbli isolert i noen uker mens moren kommer tilbake daglig for å pleie den. Fawns er spist på 4-6 måneder. De blir med i en barnehagegruppe til de er gamle nok til å bli med i den voksne flokken. Modne menn vil bli tvunget ut av flokken og vil gå av for å bli med bachelor grupper.

Impalas når seksuell modenhet ved ett års alder. Levetiden Til En Impala er opptil 15 år i naturen.

Impala Bevaringsstatus

Impala er Klassifisert Som Lav Risiko og er bevaringsavhengig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *